tiistai 13. elokuuta 2013

Angry Birds-juustokakku



 
 
Tein pari vuotta sitten 2-vuotiaalle Samulille tämän sammakkokakun, nyt Samulin täyttäessä 4 vuotta synttäreitä juhlittiin Angry Birds-teemalla joten toiveena oli tietenkin Angry Birds-kakku. Kiireessä tuli napattua kuvat ja ovat vähän huonoja ja huonoja ja kuvakulmissakin olisi olltu parantamisen varaa, hahmot ja kakku näyttivät hienommilta luonnossa :)
 
Kakku on mansikka-vadelma-juustokakku ja vihreä pinta, linnut ja ritsa sokerimassaa jota värjäsin pastaväreillä. Mustan pommilinnun ja ritsan "kuminauhan" tein irtokarkkihyllyn lakritsifudgesta lämmittämällä sitä mikrossa sopivan pehmeäksi muotoiluun. Sitä olikin todella helppo muotoilla. Possujen tasot Pirkan suklaavohveleita, kiviksi ripottelin sinne tänne suklaa- ja jogurttirusinoita. Näiden "juhlajuustokakkujen" reunoilla tykkään käyttää kierrevohveleita, tähän Angry Birds-kakkuun ne sopivatkin erityisen hyvin ja leikkelin niistä tarkoituksella vähän erimittaisia.
 
 
 
Mansikka-vadelma-juustokakku (23 cm vuokaan)
 
Pohja:
 
1,5 pötköä Domino-keksejä
n. 50 g rasvaa
 
Täyte:
 
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss Blå Band vadelmamoussejauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl sokeria
4 dl mansikkasosetta (pakastemansikoista)
1 dl vadelmasosetta (pakastevadelmista)
5 liivatelehteä
 
Murskaa keksit (itse murskaan sauvasekoittimella) ja sekoita joukkoon sopiva määrä sulatettua rasvaa. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa vadelmamousse maidon kanssa vaahdoksi paketin ohjeen mukaan ja sekoita yhteen kermavaahdon kanssa. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Soseuta mansikat ja vadelmat, lisää sokeri. Ota muutama ruokalusikallinen sosetta kuppiin ja kuumenna. Sekoita liivatteet kuuman soseen joukkoon yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää kuuma sose muun soseen joukkoon ja yhdistä sitten sose ja vaahtoseos. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään (tosin muutama tuntikin riittää hyytymiseen)

Ei kommentteja: