tiistai 3. joulukuuta 2013

Sitruunatorttu

Tein Kinuskikissan ohjeella helpon sitruunatortun. Jos tykkää sitruunasta niin tykkää tästä! Alkuperäisessä ohjeessa täytteeseen tulee 3 munaa mutta itse laitoin vain 2 ja täytteestä tuli juuri sopivan kiinteä mutta ei kumimainen kuten vähän pelkäsin kolmella munalla käyvän. Osan vehnäjauhoista voi korvata esim. kaurahiutaleilla, pohjasta tulee mielestäni jopa parempi niin. Vieraille tarjoaisin tätä kermavaahdon kanssa, mutta omasta mielestäni tämä ei ollut liian kirpeää ihan sellaisenaan.

Ohje kopsattu muuten suoraan Kinuskikissan sivuilta, tein siihen vain omat pienet muutokseni:

Murotaikinapohja:125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja (tai 1,5 dl vehnäjauhoja ja 1 dl kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

2 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
2 munaa (tai 3 jos ovat pieniä)

Tarjoiluun:

2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm tai 20 x 27 cm). Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.

Purista sitruunamehu. Yhdistä kulhossa sokeri ja vehnäjauhot (näin jauhot eivät jää paakuiksi täytteeseen).

Sekoita joukkoon sitruunamehu ja kerma. Lisää munat vispilällä sekoittaen.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-45 minuuttia.

Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja: