maanantai 24. helmikuuta 2014

Marengit



Lapsena himoitsin aina erään kaupan leivonnaistiskillä olleita ISOJA valkoisia marenkeja. Koskaan en sellaista saanut koska ”ne on vaan sokeria”. Sokeria ja munanvalkuaistahan ne ovat, mutta niin hyviä! Tykkään marengeista jotka ovat sisältä tahmeita, näistä tuli juuri sellaisia. Yleensä olen tehnyt pieniä marenkeja, nyt taikinaa tuli tehtyä niin iso satsi että tein yhden pellillisen pieniä ja yhden pellillisen ISOJA. Huonossa valaistuksessa kuvattuina marenkien vaaleanpunainen väri näkyy kuvissa hailakkana.


 Tässä näkyy ISON ja pienen marengin kokoero. Pieni on suupala, isompaa saa haukata useamman kerran ;)

6 valkuaista
3,5 dl sokeria
(punaista pastaväriä)

Erottele kananmunista valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi lisäten koko ajan vähitellen sokeria.
Marenkeja tuli kaksi pellillistä ja paistoin niitä kiertoilmauunissa 135 asteessa, pieniä 40 minuuttia jonka jälkeen otin ne pois ja annoin isojen olla uunissa vielä 10 minuuttia, minkä jälkeen katkaisin uunista virran ja annoin isojen marenkien olla jälkilämmössä vielä puolisen tuntia.

Ei kommentteja: