keskiviikko 24. elokuuta 2016

Helppo, itse tehty jäätelö kondensoidusta maidosta



Hesarissa oli helppo ohje kuinka tehdä itse jäätelöä kondensoidusta maidosta. Jäätelön pohjana on kondensoitu maito ja kerma, mausteeksi voi sitten laittaa mitä haluaa. Jäätelön tekeminen tällä ohjeella on helppoa, siihen ei tarvita jäätelökonetta eikä massaa tarvitse sekoitella pakastamisen aikana. Sekoitin jäätelöpohjaan minivaahtokarkkeja, vadelmaa ja rouhittua tummaa suklaata. Tuli ihan älyttömän hyvää!

Jäätelöpohja:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (tai satsi itse tehtyä kondensoitua maitoa, ohje)
1 iso prk (0,33 l) kuohukermaa

Lisäksi:
200 g vadelmia
2 dl minivaahtokarkkeja
rouhittua tummaa suklaata

Laita kondensoitu maito ja kuohukerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes seos on paksuhkoa. Kääntele seoksen joukkoon muut aineet (käytin ulkomaisia pakastevadelmia joten kiehautin niitä ensin muutaman minuutin kattilassa ja annoin jäähtyä ennen kuin lisäsi jäätelömassan sekaan). Kaada seos pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla. Jäädytä noin 5 tuntia.

HUOM! Jos haluat tehdä jäätelön laktoosittomana, voit tehdä kondensoidun maidon itse laktoosittomasta maitojauheesta, ohje löytyy täältä.

Ei kommentteja: